Garažna vrata

Bilo da ste u fazi izgradnje i tražite idealna garažna vrata za Vaš novi životni prostor ili Vaša stara garažna vrata zapinju, škripe i jednostavno više ne zadovoljavaju funkcionalne i estetske zahtjeve, na pravom ste mjestu. Pogledajte našu ponudu i obratite nam se s povjerenjem. Pomoć pri odabiru garažnih vrata te savjetovanje kroz cijeli proces kupnje i ugradnje pružit će Vam naši stručnjaci, koji u tom području imaju dugogodišnje iskustvo.

Standardna garažna vrata

debljina panela 40 mm uz svaka vrata – 2 daljinska upravljača gratis paneli sa zaštitom za prste Iveta garažna vrata povećavaju sigurnost Vašeg prostora, omogućuju širi prolaz i brži ulaz u garažu. Ovisno o širini i visini otvora ulaza u garažu, dimenzije vrata se u potpunosti prilagođavaju. Prema zakonu EU, a od 01.01.2014. godine i u Hrvatskoj, paneli moraju imati zaštitu za prste, što znači da između garažnih panela nije moguće ugurati prste. Gdje se montira motor? Motor se montira na strop prostorije u koju se montiraju garažna vrata. Motor se nalazi 30ak centimetara udaljen od zadnjeg položaja panela kada su vrata u potpunosti podignuta. Kod ugradnje garažnih vrata s motorom, koriste se motori koji mogu osigurati 15.000 intervala. 1 interval je dizanje vrata, dok se pod 2 intervala ubrajaju jedno dizanje i jedno spuštanje garažnih vrata. U slučaju ugradnje vrata s motorom, potrebno je osigurati prostor za montažu: iznad vrata minimalno (nadvoj) 200 mm sa svake strane minimalno 100 mm Kako bi lakše i kvalitetnije montirali motor potrebno je osigurati i blizinu mjesta priključka električne struje – po mogućnosti što bliže stropu i na udaljenosti cca 3metra od mjesta na koje se montiraju vrata.

Industrijska garažna vrata

Ako trebate garažna vrata za zgradu u čijoj se garaži parkira 50-ak automobila potrebno je zatražiti i posebnu vrstu motora, koji se skuplji od klasičnog. Industrijska garažna vrata debljina panela 40 mm uz svaka vrata – 2 daljinska upravljača gratis paneli sa zaštitom za prste Industrijska vrata odlično su rješenje za skladišne prostore, proizvodne hale te stambene objekte s velikim brojem korisnika. Ugradnjom novih industrijskh vrata osigurat ćete potpunu automatizaciju i lakoću rukovanja te jednostavniji protok vozila. Gdje se montira motor? Motor se montira na strop prostorije u koju se montiraju garažna vrata. Motor se nalazi 30-ak centimetara udaljen od zadnjeg položaja panela kada su vrata u potpunosti podignuta. Kod ugradnje garažnih vrata s motorom, koriste se motori koji mogu osigurati 15.000 intervala. 1 interval je dizanje vrata, dok se pod 2 intervala ubrajaju jedno dizanej i jedno spuštanje garažnih vrata. U slučaju ugradnje vrata s motorom, potrebno je osigurati prostor za montažu: iznad vrata minimalno (nadvoj): 400 mm sa jedne strane minimalno: 100 mm sa druge strane, gdje dolazi motor, potrebno je minimalno osigurati: 500 mm (nebitno na koju stranu dolazi motor) Kada navedeni uvjeti nisu zadovoljeni, moguće je izgraditi čeličnu podkonstrukciju.

Uloga garažnih vrata

Garažna vrata danas imaju mnogo veću ulogu od čiste funkcije, otvaranja i zatvaranja ulaza u garažni prostor. Novu generaciju kvalitetnih garažnih vrata odlikuje potpuna automatiziranost, nečujnost, toplinska izoliranost i moderan izgled. Osim toga, ugradnjom novih garažnih vrata, Vaš poslovni ili životni prostor dobiva i dodatnu sigurnost.

Boje garažnih vrata

Garažna vrata ne moraju biti klasične bijele boje. U cijeni panela možete birati između: bijela RAL 9002 (IPCO – Italija) RAL 9010 ( IPCO (IT) zelena RAL 6005 smeđa RAL 8014 antracit RAL 7016 siva RAL 90064 A uz nadoplatu, možete odabrati i drvene dekore te kocke – udubljenja na panelima u obliku pravokutnika. DRVO DEKORI golden oak nussbaum KOCKA bijela smeđa Osim boje, garažna vrata mogu se personalizirati i ugradnjom prozora (standardnih dimenzija 635×330) na panele – koristi se izo staklo sa brtvom, koja se montira prema Vašim željama. Paneli dolaze u dvije veličine, 500 i 610mm.

Narudžba

Pri narudžbi vrata potrebna je točna izmjera, u slučaju da je radite sami. Na širinu otvora na koji dolaze vrata potrebno je nadodati 20 mm sa svake strane, ukupno 40 mm. Primjer: Ako je otvor dimenzije 2450 x 2180, tada je širina vrata 2490 (2450 + 40= 2490) Ako je dovoljno nadvoja (čiji je minimum 200 mm) ostavljamo dimenziju koja nam je izmjerena 2180. Osim dimenzije, potrebno je naznačiti boju vrata.

Ponuda garažnih vrata

U našoj ponudi postoje dva osnovna tipa garažnih vrata: standardna garažna vrata i industrijska garažna vrata. Standardna garažna vrata prikladan su izbor za fizičke osobe, obzirom da ona imaju dimenzije do 2,5 metra visine. Industrijska garažna vrata većih su dimenzija i namjenjena su za češća dizanja i spuštanja u kratkim intervalima.